Valpovo - održana svečanost proglašenja najboljih sportaša u 2023. godini

Valpovo proglašenje 127.2.2024. godine u velikoj dvorani Centra za kulturu Matija Petar Katančić održana je svečanost na kojoj su podijeljena priznanja najboljima u sportu u Valpovu u 2023. godini.

Velikom broju sportaša, njihovih trenera, suradnika, članova obitelji, prijatelja i navijača u svečanim su se trenucima pridružili i gradonačelnik Matko Šutalo, zamjenik gradonačelnika Marko Barišić, predsjednik Gradskog vijeća Igor Uranjek te glavni tajnik Športske zajednice OBŽ Dubravko Ižaković.

U prigodnom programu sudjelovali su i oplemenili ga Hrvatsko pjevačko društvo Matija Petar Katančić pod ravnanjem Maje Huis te Valentina i Vjeko Pavlović, a kroz program je vodila Ines Brezovac Horvat.

Tradicija dodjeljivanja nagrada najboljima u sportu u Valpovu na svečanostima duga je 29 godina, a sinoć ju je prigodnim obraćanjem otvorio predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Valpova Alenko Bajer.

Sa zadovoljstvom se osvrnuo na proteklu sportsku godinu zahvalio se sportašima i čestitao im na  izuzetno kvalitetnim sportskim rezultatima i uspjesima pojedinaca i klubova. Zahvalio se gradonačelniku i njegovim suradnicima na razumijevanju i većim izdvajanjima za sport, ali i sportskim djelatnicima i entuzijastima, koji su, u više nego složena i zahtjevna vremena, svojim djelovanjem održali sport i sportske aktivnosti.

Do malih promjena u protokolu priredbe došlo je zbog obveza Dubravka Ižakovića glavnog tajnika Športske zajednice Osječko-baranjske županije pa je na samom početku svečanosti Damiru Gradinjanu, uručeno posebno priznanje za doprinos i razvoj nogometa na području Osječko-baranjske županije.

Damir Gradinjan rođen je 15. kolovoza 1965. godine u Osijeku. Živi u Ivanovcima, oženjen i otac četvero djece. Nakon dugogodišnje i uspješne nogometne karijere u NK Valpovci, NK Belišću (nastupao u najvišem rangu) i NK NAŠK Našice završava tečaj za trenera te posjeduje trenersku „C“ licencu Hrvatskog nogometnog saveza.

Kao igrač – trener radio je u Kitišancima i Ivanovcima, a trenutno je s 58 godina aktivan igrač i trener NK Zelčin iz Zelčina i pun motiva smatra kako će aktivno nastupati sve dok ga zdravlje bude služilo. Pet puta je nastupao za veteransku reprezentaciju Hrvatske. Svojim predanim radom i zalaganjem daje veliki doprinos razvoju i opstanku nogometa u prigradskim naseljima.

Izvršni odbor Zajednice športskih udruga, prateći rad i djelovanje sportskih udruga grada Valpova i prigradskih naselja te postignutih rezultata tijekom protekle 2023. godine, proglašava najbolje u sportu i to u konkurenciji: perspektivni mladi sportaš – sportašica, perspektivna mlada selekcija, zaslužni sportski djelatnik, sportaš uzor, najbolji sportski kolektiv, najbolji sportaš – sportašica.

Perspektivnim mladim sportašima proglašeni su Jan Majdenić, Lovro Mihaljević i Veronika Sabo, a nagrade ime je uručio gradonačelnik Matko Šutalo.

Perspektivnom mladom selekcijom proglašena je Ženska juniorska ekipa UŠR Šaran Nardu kojoj su tijekom 2023. godine nastupale Petra Stanković, Hana Abramić i Dunja Katušić.Nagradu im je uručio zamjenik gradonačelnika Marko Barišić.

Zaslužnim sportskim djelatnikom proglašen je Dominik Peroković Karate klub Valpovo, a nagradu mu je uručio predsjednik Gradskog vijeća Igor Uranjek.

Dominik Peroković, rođen je 31.svibnja 1983. u Osijeku. Član je Karate Kluba Valpovo od 1995., a također i član upravnog odbora te obavlja poslove trenera.
Kao dugogodišnji član Karate kluba Valpovo, iza sebe ima uzornu natjecateljsku karijeru u kojoj sudjeluje na regionalnim natjecanjima, državnim natjecanjima, a također ima iskustva i na međunarodnoj sceni (Austrija i Mađarska).
Obavljajući poslove trenera, pripremao je natjecatelje u katama od kojih su neki bili osvajači brojnih odličja, a kao član upravnog odbora sudjeluje u donošenju odluka o radu kluba.
U 2023. aktivno sudjeluje u radu Zajednice Športskih Udruga grada Valpova, te sudjeluje u raspravi i donošenju odluka za dobrobit matičnog kluba.

Uzor sportašem u 2023. godini proglašen je Ivan Brezovac iz Karate kluba Valpovo.

Najboljim sportskim kolektivom u 2023. godini proglašen je Rukometni klub Valpovka, a nagradu je uručio gradonačelnik Matko Šutalo kao i Ivanu Vargi, najboljem sportašu Grada Valpova u prošloj godini.

Ivan Varga rođen 1994. godine, Hrvatski vojnik. Član je streljačkog kluba Valpovo od 2015.godine. Ivan se natječe u pištoljskim disciplinama, zračni pištolj, pištolj slobodnog izbora 50 metara, standard pištolj 25 metara i pištolj velikog kalibra 25 metara. Član je ekipe Streljačkog kluba Valpovo u gađanju zračnim pištoljem koja je u dvije sezone osvojila 3. mjesto u 2. Hrvatskoj ligi, a 2019. godine na finalu kupa Hrvatskog streljačkog saveza osvaja 4. mjesto. Izuzetno uspješan na turnirima pištoljem velikog kalibra na kojima redovito osvaja medalje. Nositelj je streljačkog zvanja nacionalni majstor strijelac. Pored natjecanja unutar Hrvatskog streljačkog saveza natječe se u vojnom sustavu natjecanja. Na 27. prvenstvu Hrvatske vojske u streljaštvu 2023.godine ove godine osvaja 2. mjesto u gađanju pištoljem, a na natjecanju za najspremnijeg Hrvatskog vojnika 4. mjesto. U 2023. godini osvaja 2. mjesto na prvenstvu Hrvatske u gađanju pištoljem velikog kalibra te je od strane Hrvatskog Olimpijskog odbora kategoriziran kao sportaš Hrvatske 4. kategorije – vrsni sportaš.

U svoje i u ime svih nagrađenih kratko je zahvalio na dodijeljenim priznanjima, a svečanost proglašenja najboljih u sportu u 2023. godini zaključio je gradonačelnik Matko Šutalo čestitkom na postignutim uspjesima, zahvalom što na primjeren način zastupaju grad te im poželio uspješnu natjecateljsku 2024. godinu.

Foto i tekst: valpovstina.info