Našice - proglašenje najboljih u 2023. godini

Našice 1

Športska zajednica grada Našica organizirala je 22. ožujka 2024. godine proglašenje najboljih sportaša, sportašica i klubova grada Našica u 2023. godini.

Svečanosti su uz sportaše i sportske djelatnike Našica te obitelji nagrađenih nazočili i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić, gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Krešimir Žagar, predsjednik Športske zajednice Grada Našica Nikola Antolović te vijećnici Županijske skupštine Osječko-baranjske županije Vesna Vučemilović i Vanja Prošić.

Zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić čestitao je svim nagrađenima na njihovom trudu i radu u protekloj godini te na sportskim rezultatima i uspjesima. – Osječko-baranjska županija koja ove godine nosi naslov Europske regije sporta će učiniti sve da se nastavi poboljšanje sportske infrastrukture. Nastavljamo započete projekte  donedavnog župana Osječko-baranjske županije, a danas potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane Ivana Anušića u 4 glavna smjera. Prvi je razvoj sportske infrastrukture i u Našicama se možemo pohvaliti da je mnogo toga učinjeno. U proteklih godinu dana izdvojio bih izgradnju igrališta u Osnovnoj školi u Jelisavcu i Lađanskoj koja su u završnoj fazi izgradnje. Pomogli smo sa 7.500,00 eura Nogometne klubove u Lili i Vukojevcima, NK Šipovac s 10.000 eura, a posebno me veseli ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u šaranskom ribolovu na području Grada Našica koje će Osječko-baranjska županija poduprijeti s 10.000,00 eura. No, ključ svega je u sportskoj infrastrukturi i u Našicama je najpotrebnija radna dvorana. Javna nabava je završena kao i projektiranje i drago mi je što na igralištu OŠ Dore Pejačević kreće izgradnja radne dvorane vrijednosti oko milijun eura. Važno je ovdje istaknuti i potporu Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, a uvjeren sam i u potporu Ministarstva turizma kako bi se ova investicija mogla završiti. Sportska infrastruktura temelj je razvoja našeg sporta i u nju treba kontinuirano ulagati, ali jednako tako treba ulagati i u sportski kadar i trenere. Poseban naglasak ove godine želimo dati mladima naročito kroz realizaciju projekta „Svako dijete jedan sport“ gdje nam je želja da se svako dijete uključi u neku sportsku aktivnost i tu ćemo dati maksimalnu podršku preko školskih sportskih saveza– poručio je Miletić te dodao kako je sport u Osječko-baranjskoj županiji na vrlo visokoj razini i zaslužuje svaku pohvalu. 

Gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba rekao je kako su Našice grad sporta i sportskih udruga kojih je ukupno 39. – Ponosni smo na njihov rad i trud kako sportskih djelatnika tako i volontera, ali i na činjenicu da u Našicama potičemo djecu da se razvijaju u sportskom duhu i zdravom načinu života za što Grad Našice iz svog proračuna izdvaja više od 350.000,00 eura godišnje – rekao je Kašuba.

Predsjednik Sportske zajednice Grada Našica Nikola Antolović tom je prigodom istaknuo kako je u Našicama 2000 aktivnih sportaša od kojih je čak 1500 djece. Uz čestitke nagrađenima, zahvalio se svima koji su svojim doprinosom grad Našice stavili na kartu najuspješnijih sportskih gradova u Hrvatskoj.

Dobitnici Trofeja Pavo Jurina za nadarene mlade sportaše su:   

Maša Grahovac (Karate klub Nexe)

Marta Varkonji (Karate klub Nexe) 

Lara Abramović (Karate klub Nexe) 

Fran Miličević (ŠK Slavonac)

Tina Lešić (Taekwondo klub Našice)

Nera Galić (Taekwondo klub Našice)

Ivan Vučemilović (Teniski klub Našice) 

Matija Bilić (Teniski klub Našice) 

Lana Prodanović (ŽOK Našice)

Ana Tara Gelenčir (ŽOK Našice)

Petar Barišić (RK Nexe

Šimun Košturjak (RK Nexe)

Domagoj Vukić (NK NAŠK) 

U kategoriji najboljeg sportaša s invaliditetom nagradu je dobio Slavko Nekić iz Športske udruge tjelesnih invalida.

Priznanje za iznimne rezultate postignute na državnoj i regionalnoj razini uručeno je Antoniu Eriću (AK Panonija), Hrvoju Tržiću (PD Krndija), Draženu Staniću (STK Našice) i Pauli Smolčić (Teniski klub Našice).

Najbolja sportašica Našica u 2023. godini je Petra Vidović iz Šahovskog kluba Slavonac dok je najbolji sportaš Dominik Kuzmanović, vratar Rukometnog kluba NEXE. RK NEXE dobio je nagradu za najbolju ekipu, a u ime svih nagrađenih zahvalio se Dominik Kuzmanović. -Lijepo je primiti nagradu za sav uloženi trud kako individualno tako i timski i na obje sam nagrade ponosan. Nadam se da će one biti motivacija za daljnje sportske uspjehe – rekao je Kuzmanović.

Za izniman doprinos razvoju sporta i promociji sporta na području Grada Našica i Osječko-baranjske županije posthumno je priznanje dodijeljeno prerano preminulom dr. Hrvoju Šimiću. Njegovoj supruzi dr. Valeriji Šimić uručio ga zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić. – Prošlo je 6 mjeseci kako nas je napustio dr. Hrvoje Šimić koji je ostavio neizbrisiv trag u svakome od nas, a naročito u svom sportskom djelovanju u RK Nexe i KK Našice te promociji sporta na svim svojim dužnostima. Učinio je mnogo toga za sport i iza njega ostaje poticaj da se bavimo sportom za kojega je Hrvoje toliko živio. Za sve mu neizmjerno HVALA – rekao je Miletić.

Foto i tekst: obz.hr