8. Baranjski Ferivi polumaraton

presica 2

8. Baranjski Ferivi polumaraton održat će se 23. rujna 2023. godine sa startom i ciljem u prijemnom centru JU PP Kopački Rit.

 

Na press konferenciji održanoj u utorak, 12.9.2023. godine nazočili su: državni tajnik za sport u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, zamjenik župana Josip Miletić, pročelnica UO za turizam, kulturu i sport Tatjana Turalija, načelnik općine Bilje Željko Cickaj, ravnatelj JU PP Kopački Rit Ivo Bašić, predstavnik tvrtke Ferivi & Co. Ferdo Kraljević, predsjednica AK Slavonija-Žito Zvjezdana-Tuma Pavlov i tajnik Marko Grgurić.

Specifičnost ovogodišnjeg 8. Baranjskog Ferivi polumaratona je promjena lokacije koja je uzrokovana pojavom afričke svinjske kuge na našem području te se uz suglasnost Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije definirala lokacije nove rute. Start i cilj su u prijemnom centru JU PP Kopački rit te nastavlja kroz glavne ulice mjesta Kopačevo i produžuje dijelom Parka Prirode Kopački rit sve do mjesta Kozjak gdje se nalazi okretiše. Utrka građana 5km i štafete 3x5km „1/X” odvijat će se kroz Park prirode Kopački rit, dok će se dječje utrke održati u sklopu prijemnog centra JU PP Kopački rit.

Za sve sudionike osigurana je prehrana, a za ostale posjetitelje popratni sadržaji te hrana i piće po povoljnim cijenama. Za djecu su priređene edukativne radionice, kao i atraktivne animacije tijekom održavanja cijele manifestacije.

Za sudionike i sve zainteresirane koji dolaze iz Osijeka, bit će organiziran besplatan prijevoz, a o mjestu i terminima polazaka obavijestit ćemo putem društvenih mreža.

Online prijave su otvorene do 17. rujna 2023, a moguće su i na sam dan utrke od 8:30 sati.
Dan ranije, 22. rujna 2023. godine u popodnevnim satima bit će organizirano preuzimanje startnih paketa o čemu će organizator izvijestiti putem društvenih mreža i mailing liste trkača.