WAKO Svjetsko prvenstvo u kickboxingu sa čak 5 predstavnika iz Osječko-baranjske županije

KBK Svjetsko

Od 20. do 25.11.2023. godine portugalska Albufeira bit će domaćin WAKO Svjetskog seniorskog prvenstva u kickboxingu. Među čak 1432 natjecateljice i natjecatelja iz 77 država, koliko je prijavljeno za nadolazeće Svjetsko prvenstvo, sudjelovat će i Hrvatska.

U sastavu reprezentacije Hrvatske bit će ukupno 82 člana, i to 55 natjecateljica i natjecatelja, 20 trenera, tri izbornika, tri suca i voditelj reprezentacije. Najveće nade polažu se u Andreja Kedveša iz Kickboxing kluba Blitz iz Đakova. On će nastupiti u disciplini K1 do 71 kilogram. Ovo će mu biti treće seniorsko SP, a s posljednja dva (2019. i 2021.godine) ima titule viceprvaka. Na posljednjem Europskom prvenstvu prošle godine u Turskoj postao je prvak Europe, a u Portugal dolazi kao prvi nositelj i glavni favorit u svojoj kategoriji u kojoj će nastupiti 21 borac. Njegov prvi nastup očekuje se u utorak gdje u 1/8 finala čeka pobjednika između prvaka Australije i prvaka Bahreina.

Ostali predstavnici su iz Kickboxing kluba Sveti duh iz Osijeka: Niko i Borna Bilandžić, Filip Matić i Antonio Krajinović te oni svoje borbe očekuju u utorak.

Svim predstavnicima Hrvatske reprezentacije želimo puno sreće na natjecanju!

Foto: KBK "Blitz" Đakovo
Tekst: Glas Slavonije