Šahovski klub Amater Strizivojna je prvak Hrvatske

amater strizivojna sah obz fb scr 7

Šahovski klub „Amater“ iz Strizivojne osvojio je prvo mjesto na 31. državnom ekipnom prvenstvu Hrvatske za žene u šahu.

Od devet najboljih ekipa iz Hrvatske, šahistice ŠK „Amater“ su s 12 bodova postale prvakinje Hrvatske. Na drugom mjestu je ŠK „Mladost“ iz Zagreba, a treći je ŠK „Polet“ Buševec. Za Strizivojnu su nastupile IM Karina Cyfka – najbolja 1. ploča turnira, WIM Kristina Šarić, MK Lucija Batory i MK Ester Jurić.

Rezultat je tim veći što je klubu iz Strizivojne ovo tek drugi nastup na prvenstvu Hrvatske. Prošle godine ekipa je osvojila 4. mjesto, a ove godine postaju prvakinje. Turnir su startale s dvije pobjede protiv ŠD „Sisak“ i ŠK „Caissa“ Zagreb, nakon toga treće kolo nesretno gube od ŠK „Kastav“, no to ih nije poljuljalo. Nastavljaju nizati pobjede te u predzadnjem kolu protiv drugoplasirane ekipe HAŠK „Mladost“ Zagreb odigravaju remi i u zadnjem kolu čeka ih ŠK „Draga“ iz Rijeke s kojim igraju 2:2 te osiguravaju prvo mjesto – ističe Josip Jakobović, načelnik Općine Strizivojna.

Dodaje da su dvije igračice – Kristina Šarić i Ester Jurić – prošle školu šaha u Strizivojni. Kristina je osvajala kadetska, juniorska pa i seniorska pojedinačna prvenstva, a sada se okrunila i titulom ekipne prvakinje države. Ester se kruni ekipnom prvakinjom države nakon prošlogodišnjeg drugog mjesta na pojedinačno prvenstvu države te ovogodišnjeg trećeg mjesta na državnom prvenstvu.

Foto i tekst: OBŽ