Miholjska regata i IKTUS Challenge 2023.

IKTUS medalje

Veslački klub Iktus i ove godine sezonu završava tradicionalnom Miholjskom regatom u Osijeku, međunarodnom regatom veslačica i veslača na Dravi.

Prema najavama organizatora "jače od ovoga ne može". U subotu, 7.10.2023. g. će na Dravi veslati sva najjača imena hrvatskog muškog veslanja - Damir Martin, braća Sinković, braća Lončarić, a i domaći Davis Šain, Karlo Paunović...

"Na tradicionalnoj Miholjskoj regati najmlađi članovi Iktusa imat će priliku prikazati znanja i veslačke vještine svojim sugrađanima, prijateljima, rodbini. Također, regata će biti prilika za promociju Fair-playa, projekta veslaONA i zdravog načina života, a revijalni Iktus Challenge, utrka najboljih svjetskih veslača i sportaša, bit će prilika za odmjeravanje snaga između Martina i Valenta Sinkovića, Damira Martina, Antona i Patrika Lončarića, Davida Šaina, Viktora Pivača i Karla Paunovića" poručili su organizatori iz Veslačkog kluba Iktus.

"Prije svega volimo istaknuti da je 130 godina veslanja sinonim za zdravo življenje, za suživot s Dravom, ali i simbol akademskog i europskog Osijeka. Ponosno ističemo kako su naši veslačice i veslači svojim sportskim postignućima, olimpijskim, svjetskim, europskim, kao i medaljama s državnih natjecanja najbolji promotori grada i županije. Regata će po običaju okupiti našu mladost, mlade veslače, nakon čega slijedi poslastica - Iktus Challenge, utrkivanje od lukobrana do kluba s nastupima vrhunskih sportaša. Očekuje se lijepo vrijeme, stoga pozivamo sve da nam se pridruže" - rekao je predsjednik VK Iktus Boris Popadić.

Miholjska regata i Iktus Challenge na programu su u subotu, 7. listopada. Program počinje u 10 sati i trajat će sve do 15 sati.
Muška finalna utrka Iktus Challenge-a na rasporedu u 14.50 sati. S obzirom na to tko sve dolazi veslati na Dravu, svi ljubitelji sporta subotu prijepodne trebaju iskoristiti za dolazak na promenadu kako bi uživo vidjeli kako veslaju osvajači medalja na Olimpijskim igrama.