DOBRO World Cup uvijek navodimo kao dobar primjer

U Osijeku se sprema novi spektakl, veliki svjetski gimnastički turnir ponovno će okupiti jaka imena, osvajače europskih, svjetskih i olimpijskih medalja. Uz natjecanje čvrsto stoje Grad Osijek i Osječko-baranjska županija, koji u njemu ne vide samo vrhunski sportski nego i turistički događaj koji na najbolji način promovira grad Osijek i istok Lijepe Naše. Dobro World Cup jedna je od priredbi kojima se gradski i županijski djelatnici itekako vole pohvaliti.

- Osječko-baranjska županija ove je godine Europska regija sporta, a Gimnastički klub Osijek-Žito, njegovi sportaši, treneri, stručnjaci, Sokol centar i na kraju i DOBRO World Cup svakako su pridonijeli što nosimo tu titulu. Kada smo konkurirali za Europsku regiju sporta, obvezno smo navodili da se taj Svjetski kup održava u našem gradu. U svim našim panelima i konferencijama ili pozivamo organizatore DOBRO World Cupa ili dajemo njih kao primjer kako se dobro organizira jedna velika sportska manifestacija, i ne samo sportska, jer uz nju ide niz zanimljivih, zabavnih popratnih događaja - kazala je Tatjana Turalija, pročelnica Odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije.

Na tragu Županije je i grad Osijek, koji možda nije uvijek prepoznavao potencijal ovakvog velikog događaja, ali kako godine odmiču, a Svjetski kup postaje sve veći i bolji, ruku pod ruku s njima ide i Grad.

- Istina je da iz godine u godinu DOBRO World Cup postaje sve veća i sve važnija manifestacija koja je Grad Osijek stavila na kartu uz bok svjetskih metropola koji imaju velika gimnastička natjecanja poput Pariza, Dohe ili Kaira. Zajedničkim snagama dokazali smo koliko smo sposobni, a, koliko čujem, organizatori imaju plan kandidirati ovaj turnir da od sljedeće godine bude kvalifikacijski za novi olimpijski ciklus i mi ćemo im dati punu podršku. Osječki turnir to je svakako zaslužio, a mi smo ponosni što se ovakvo što održava u našem gradu - poruka je Jasenke Crnković, zamjenice gradonačelnika Osijeka Ivana Radića.

Doista, i grad Osijek i Osječko-baranjska županija mogu biti zadovoljni što se baš u dvorani Gradski vrt svake godine održava ovakav veliki gimnastički skup.

Tekst: Glas Slavonije